P1 dokumentar har været på besøg i herberget og talt med Claus Davidsen, som har arbejdet på Mændenes Hjem i næsten 20 år.

Jobbet er blevet hårdere med tiden, mener han.

– Tidligere var brugerne her på Mændenes Hjem fortrinsvist ramt af alkohol og tunge sociale problemer. Så kom heroinen, som indtil omkring årtusindeskiftet var det foretrukne stof på Vesterbro. I dag er det en heftigt blanding, hvor kokainen er det dominerende stof, forklarer Claus Davidsen til P1.

 

Selvom opgaven med at hjælpe herbergets beboere videre i livet nogle gange kan føles som et sisyfosarbejde, så er Claus Davidsen aldrig i tvivl om, at hans job giver mening. Han understreger, at det er den daglige kontakt og hans relationer til beboerne, der kan ende med at gøre en forskel.

– Her på herbergets lille kontor er der altid kaffe på kanden. Vi har en aftale om, at alt administrativt arbejde ophører, når en beboer kommer ind og vil snakke –  for man ved aldrig, hvornår der er hul igennem og beboeren er modtagelig for en motiverende samtale.

Hør Claus Davidsen fortælle mere om sit arbejde og mød også nogle af beboerne på herberget og hør om deres venskab og drømme om fremtiden