Hjemløshed, fleksibelt arbejdsmarked og legalisering af narkotika.

Det var blandt emnerne, da Mændenes Hjem søndag d. 14 juni sammen med Reden, Gadejuristen, Frivilligt Forum, Vesterbro Lokaludvalg og Arbejde Adler afholdte valgmøde for Gadens Folk midt på Halmtorvet.

I panelet sad Socialminister Manu Sareen (R), Pernille Skipper (EL), Yildiz Akdogan(S), Karina Rohrberg Jessen (V), Karina Bergmann (LA), Carolina Magdalene Maier (Å), Klaus Mygind (SF), Anne Hansen (K) og Jens Vornøe (DF).

Inden arrangementet havde politikerne været på private besøg på nogle af de sociale tilbud i nærheden. Nogle besøgte Reden, andre natcafeen Cafe Klare, Mændenes Hjem og Cafeen i Den Runde Firkant eller var med Gadejuristen ude på opsøgende arbejde.

Under selve debatten var det store telt midt på Halmtorvet levende at engagerede gadefolk og vesterbroborgere.

“Hvorfor skulle jeg gå hele mit voksenliv uden arbejde?”
“Mine arme og ben er ved at falde fra hinanden efter mange års stofbrug og hjemløshed – hvorfor kan jeg ikke få førtidspension?”
“Jeg sidder i kørestol og har sår på røven af dag og nat at sidde i den. Hvorfor kan jeg ikke få en bolig?”

Spørgsmålene var mange, dybfølte og gjorde stort indtryk på de fremmødte politikere.

På et tidspunkt måtte en enkelt politiker kortvarigt forlade debatten og teltet, da han blev så berørt over den barske virkelighed, som de fremmødte gadefolk fortalte om.

Efter valgmødet blev en del af politikerne på Halmtorvet for at tale nærmere med de fremmødte og høre mere om deres synspunkter og udfordringer.