Lige for tiden modtager vi mere tøj, end vi kan håndtere.

Vores opbevaringsplads er desværre meget begrænset. Det betyder, at vi nogle uger kan være ved at drukne i doneret tøj, mens vi i andre uger virkelig mangler rent og varmt tøj at dele ud til gadens folk.

Det hele gives af et godt hjerte, men det er en skam, hvis vi ender med at måtte smide store mængder tøj ud, så nu prøver vi med en lille guide til, hvordan en god tøjdonation kan foregå.

Først og fremmest kan man ringe til Mændenes Hjem på 3324 3904 og Cafe Klare på 3646 4601 og høre personalet, om man kan komme forbi med en pose tøj, eller hvad man nu har.

Man må meget gerne nøjes med at donere tøj, der passer til årstiden. På grund af den begrænsede opbevaringsplads kan vi desværre ikke have shorts og andet sommertøj liggende på en hylde indtil næste sommer – vi må prioritere hyldepladsen til det tøj, der er behov for nu og her. Her i vintermånederne er det støvler, jakker og hættetrøjer.

Vi mangler også altid strømper og undertøj – helst ubrugt. Det kan vi aldrig få nok af.

Vi får en del tøj fra dødsboer, men livet på gaden er meget anderledes end fx en ældre mands. Derfor er der meget lidt efterspørgsel på ‘fine’ sko, slips, jakkesæt og skjorter. Gadefolket har mere brug for sneakers, hættetrøjer og jeans. Tænk gerne over, om det tøj du donerer, er egnet til livet på gaden.

Sidst men ikke mindst et dybfølt tak til alle de borgere, der donerer tøj til os. Vi uddeler tøj til hjemløse og mennesker i en socialt udsat livssituation mange gange hver eneste dag, takket være jer. Det vækker altid glæde og taknemmelighed, når der er støvler i den helt rigtige størrelse eller en ren t-shirt, så man kan føle sig velsoigneret.