Dugnad – Café og beskæftigelse

Café Dugnad er et lavtærskeltilbud til mennesker, som bruger stoffer, hjemløse, mennesker med psykiske problemer og andre marginaliserede grupper, som opholder sig på Vesterbros åbne stofscene.

Café Dugnad er indrettet med et åbent cafélokale i direkte forbindelse med et køkken. Vi lægger vægt på sund, hjemmelavet mad med et højt næringsindhold, et højt serviceniveau og god stemning. Vi tilbyder morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover bliver der serveret kaffe, the mm. Alt mad og drikke er gratis.

Ideologisk er tanken, at Café Dugnad fungerer som en café på samme vilkår, som alle andre caféer. Personerne, der bruger cafeen er gæster. Grundlæggende værdier i tilgangen til gæsterne er respekt, anerkendelse, tillid og nærvær. Målet er, at møde gæsterne som hele unikke personer med en historie, en frihed og et positivt værd. Et mål er ikke at reducere dem til personer med en problemidentitet, ´narkomaner´ eller problemadfærd.

Relationsarbejdet mellem gæster, ansatte og frivillige vægtes meget højt. For at fungere som brobyggende tilbud arbejdes der med udgangspunkt i en ´reaktiv cafepædagogisk tilgang´. Den cafepædagogiske tilgang betyder, at det ikke er et krav, at man som gæst ønsker (hjælp til) en forandring af sin tilværelse for at kunne benytte caféen. Ideologien er, at man er god nok, som man er. Ønsker en gæst hjælp af praktisk karakter, er det op til gæsten selv at henvende sig hos personalet, der så kan rådgive og vejlede i forhold til at komme i kontakt med myndigheder, sundhedstilbud, overnatningsmuligheder mv.

Caféens formål er:
– at tilbyde stofbrugere, der færdes på indre Vesterbro, et alternativ til livet på gaden.
– at dække basale behov som mad, drikke og adgang til toiletter.
– at være ramme for positive møder stofbrugerne, personale og frivillige imellem.
– at forebygge og begrænse skader ved blandt andet at udlevere kanyler, sprøjter, sølvpapir, bikarbonat og rygeudstyr.
– at bygge bro til sociale- og sundhedsfaglige indsatser.

Adresse: Halmtorvet 9c
1700 Kbh. V

Åbningstider:
Mandag-fredag: 10 – 18
Lørdag: 10 – 16

Cafe Dugnad har kollektiv ledelse.

Ledelsesrepræsentant Mathias Bryde kan kontaktes på mabr@maendeneshjem.dk og tlf. 51 55 73 18.