Bliv frivillig

Bliv frivillig2023-12-05T13:10:27+01:00
  • Job på mændenes hjem

BLIV FRIVILLIG

Der er gode muligheder for at arbejde frivillig i et af Mændene Hjems tilbud.

Vi driver flere tilbud til udsatte mennesker, der er helt eller delvist funderet på frivillige indsatser, og der er brug for dig, som har lyst til at gøre en forskel for vores målgruppe.

Noget frivilligt arbejde er baseret på specifikke faglige baggrunde som fx læge, yogalærer, tandlæge eller lignende, men der rig mulighed for frivilligt arbejde uanset baggrund og kendskab til målgruppen.

Vi udviser stor fleksibilitet, da vi gerne vil gøre det overkommeligt at arbejde frivilligt for dig, som fx studerer, har andet arbejde eller et travlt privatliv. Vi ser dog helst, at du kan se dig selv være frivillig i et halvt år eller mere, da det ofte tager en rum tid at lære arbejdsgangene at kende og komme ind på livet af brugerne. Man skal være fyldt 18 år – gerne ældre – for at arbejde frivillig hos Mændenes Hjem, og det forventes, at man påtager sig minimum én vagt hver 14. dag.

Uanset hvilket frivilligt arbejde der interesserer dig, får du en grundig oplæring på stedet. Der vil være løbende kontakt og dialog med frivilligkoordinator, projektkoordinator og øvrige ansatte. Der afholdes frivilligmøder cirka hver 3. måned, og du vil løbende blive inviteret til forskellige faglige og sociale arrangementer som fx oplæg ved samarbejdspartnere, julefrokost og sommerfest.

Herunder kan du læse mere om de forskellige tilbud under Mændenes Hjem, hvor det er muligt at blive frivillig. Mulighederne er dog ikke begrænset til disse – vi hører altid gerne fra dig, hvis du har forslag, som rækker udover.

Du er altid velkommen til at kontakte frivilligkoordinator Ziyad Mehdi, hvis du har lyst til at høre mere, på enten mail: frivillig@maendeneshjem.dk eller tlf.: 22692952.

FRIVILLIG I TØJPROJEKTET

Vi søger frivillige til vores Tøjprojekt, som klæder gadens folk godt på, så der altid er rent og varmt tøj til rådighed.

Tøjprojektet består af to enheder, som arbejder tæt sammen: Tøjdepotet, som sikrer brugerne pænt, rent tøj afstemt efter sæson og den flotte tøjbutik Solodaritet, som sælger genbrugstøj.

I begge enheder ser vi det som en vigtig del af arbejdet at inddrage brugerne eksempelvis gennem beskæftigelse. Du skal derfor også have lyst til at indgå i et fællesskab og socialt samvær med sårbare mennesker og støtte dem til at deltage i arbejdet.

Kontakt frivilligkoordinator Ziyad Mehdi på enten mail frivillig@maendeneshjem.dk eller på tlf. 22 69 29 52, hvis du har interesse i at starte som frivillig i Tøjprojektet.

TØJDEPOTET

Arbejdet i tøjdepotet omhandler primært sortering af doneret tøj, sko og lignende samt udlevering til brugerne, så alle kan få tøj, der passer til deres størrelse, årstiden og den enkeltes smag. Nogle har travlt og får blot et par sokker eller en jakke i forbifarten. Andre nyder snakken med de frivillige og at vælge lige præcis det tøj, der passer dem bedst. Opgaven som frivillig er i høj grad at tage sig god tid til den enkelte og give dem en værdig serviceoplevelse, så de går derfra med løftet pande.

SOLODARITET

I vores hyggelige tøjbutik Solodaritet sælges det tøj, som ikke er egnet til et slidsomt liv på gaden. Her kommer alle typer af mennesker, som har det tilfælles, at de støtter op om genbrugstanken og leder efter at gøre et godt køb blandt de mange lækre ting, som butikken har. Pengene, der genereres i Tøjbutikken, går til at drive tøjudleveringen. Når man handler i Solodaritet, er man dermed med til at sørge for, at mennesker, der lever udsatte liv på gaden, også kan få tøj og sko.

Arbejdsopgaverne i butikken består blandt andet i at holde butikken pæn og ryddelig, betjening af kunder og opfyldning samt at skabe en rar og hyggelig atmosfære. Mange brugere af de sociale tilbud kigger forbi butikken til en kop kaffe og en hyggesnak, så det forventes, at du har en interesse for socialt udsatte og formår at kunne navigere i miljøet omkring Mændenes Hjem.

MORGENMADSPROJEKTET i H17

I stofindtagelsesrummet H17 serverer frivillige i både hverdage og weekender morgenmad til husets brugere. Maden giver en god start på dagen og modstandskraft til det hårde liv på gaden. Derudover har maden den særlige egenskab, at den virker konfliktdæmpende og relationsskabende.

Som frivillig står man for at forberede morgenmaden i husets køkken. Du behøver ikke besidde særlige kulinariske evner, men må meget gerne have lyst til at skabe variation og tilføre maden en vis portion omsorg. Efterfølgende serveres morgenmaden med støtte fra personalet til husets brugere, som ofte gerne vil have en hyggelig snak over en kop kaffe og en ostemad.

Kontakt frivilligkoordinator Ziyad Mehdi på enten mail frivillig@maendeneshjem.dk eller på tlf. 22 69 29 52, hvis du har interesse i at starte som frivillig i Morgenmadsprojektet i H17.

CAFÈ DUGNAD

Som frivillig i Café Dugnad vil du møde nogle af de mest udsatte mennesker i samfundet. Det frivillige arbejde handler hér ikke alene om ekstra engagerede hænder, men i høj grad om tilstedeværelse og mødet med andre mennesker i alle livssituationer og fra alle faggrupper i form af et fordomsfrit miljø.

I caféen serveres der på alle hverdage i tidsrummet mellem 10-18 og i weekenderne mellem 10-15 veltilberedt og næringsrig mad, kaffe, te m.v. som en væsentlig del af det skadesreducerende arbejde. Derudover udleveres der rent værkstøj til stofindtag og udføres brobyggende arbejde til andre relevante instanser.

Som frivillig i Dugnad er det en forudsætning, at du møder vores gæster på en ligeværdig og respektfuld måde og har en interesse for det arbejde, som vi laver. Miljøet i og omkring caféen kan være præget af kaos, og gæsternes adfærd er naturligt betinget af det hårde levede liv. Det er derfor vigtigt, at du besidder en vis portion robusthed og modenhed.

Der er et stærkt sammenhold og en helt særlig ånd i caféen. Der er plads til masser glæde og grin midt i alt det hæsblæsende og til tider svære.

Arbejdsopgaverne består bl.a. i servering af mad og drikke, udlevering af værktøj til stofindtag, kontakt med gæsterne, at skabe en rar atmosfære og holde caféen ren og ryddelig. Hvis du har interesse i madlavning, er du også mere end velkommen til at tage del i dette.

Kontakt frivilligkoordinator Ziyad Mehdi på enten mail frivillig@maendeneshjem.dk eller på tlf. 22 69 29 52, hvis du har interesse i at starte som frivillig i Café Dugnad.

Go to Top