Bliv frivillig2020-12-28T16:13:15+01:00

Bliv frivillig

Der er gode muligheder for at arbejde frivilligt på Mændenes Hjem. En stor del af det frivillige arbejde er baseret på faglighed – fx som tandlæge, læge, yogalærer eller lignende, men der er også gode muligheder for at bidrage på andre måder. Frivilligheden organiseres ofte gennem nogle af de organisationer og foreninger, som vi samarbejder med. Som regel kræver frivilligarbejdet hos os, at du kan se dig selv i det frivillige arbejde i en længere periode, da det ofte tager et stykke tid at blive oplært og komme ind på livet af brugerne.

Herunder kan du læse om de forskellige tilbud under Mændenes Hjem, hvor det er muligt at blive frivillig – du er også altid velkommen til at kontakte frivilligkoordinator Ditte Andersen på dva@maendeneshjem.dk.

Frivillig i Tøjprojektet

Vi søger frivillige til vores nye Tøjprojekt, som uddeler nyt tøj til udsatte mennesker på Vesterbro, skaber meningsfuld beskæftigelse for mennesker, der lever udsat, og samtidig sigter efter effektiv og miljørigtig genanvendelse af tøj og tekstiler.

Tøjprojektet består af to dele; Tøjudleveringen og Tøjbutikken.

I tøjdepotet arbejder du tæt sammen med brugere af Mændenes Hjems tilbud. Dit arbejde er at sortere forskelligt doneret tøj, og udlevere pænt og rent tøj til mennesker, der lever udsat. Hver dag kommer der 10-50 hjemløse og udsatte mennesker forbi tøjdepotet og får udleveret rent og pænt tøj. Nogle har travlt og får et par sokker eller en jakke i forbifarten. Andre nyder snakken med de frivillige og at vælge lige præcis det tøj, der passer dem bedst. Opgaven som frivillig er i høj grad at tage sig god tid til den enkelte, og give dem en værdig serviceoplevelse, så de går derfra med løftet pande. Du skal også være klar til at indgå i et fællesskab og socialt samvær med sårbare mennesker, og støtte dem til at deltage i arbejdet.

I Tøjbutikken ‘Solodaritet’ vil du møde alle slags mennesker, som interesserer sig for genbrug af tøj. Butikken sigter efter at kunne sælge en skøn blanding af tøj (alt fra retrotøj til mærkevarer) til mennesker, der interesserer sig for genanvendelse af tøj og støtte af socialt udsatte. Pengene der genereres i Tøjbutikken, går til at drive tøjudleveringen. Når du køber tøj i vores genbrugsbutik, er du dermed med til at sørge for, at mennesker, der lever udsatte liv på gaden, også kan få tøj og sko.

Arbejdsopgaverne i butikken vil primært bestå af kassebetjening, almindelig opfyldning af tøj/varer samt kundekontakt. Der vil være brugerfrivillige blandt dine frivilige kolleger, og mange brugere af de sociale tilbud kigger forbi butikken til en kop kaffe og en hyggesnak, så det forventes, at du har en interesse for socialt udsatte og formår at kunne navigere i miljøet omkring Mændenes Hjem. Butikken er placeret lige ved siden af stofindtagelsesrummet SKYEN.

Uanset om det er Tøjudleveringen eller Tøjbutikken, der interesserer dig, får du en grundig oplæring af medarbejderne. Der vil være løbende kontakt og dialog med frivilligkoordinator samt projektkoordinator. Der vil være frivilligmøder cirka hveranden måned. Derudover inviteres du med til sociale arrangementer, b.la. den årlige sommerfest og Julefrokost.

Som frivillig er du interesseret i det arbejde, vi laver, og du møder andre mennesker med rummelighed og ligeværdighed. Du skal kunne tage én vagt minimum hver 14. dag, men ellers kan timeantallet kan tilrettelægges efter behov.

Hvis du er interesseret, kan du skrive til frivillighedskoordinator Ditte på dva@maendeneshjem.dk

Skriv kort om hvem du er og hvorfor du gerne vil arbejde frivilligt, og så kan vi sammen finde meningsfyldte opgaver for dig. Du skal være over 18 år, og helst også lidt ældre, men ellers opfordrer vi alle med interesse til at skrive til os. Herefter aftales der en dag for en introvagt med de faste medarbejdere. Der vil blive udleveret en kontrakt og tavshedserklæring, som skal underskrives.

Morgenmad i stofindtagelsesrummet H17

Hver morgen i hverdagene serverer frivillige morgenmad for brugerne af stofindtagelsesrummet H17. Maden giver en god start på dagen, modstandskraft til det hårde liv på gaden og virker konfliktdæmpende og relationsskabende. De frivillige møder ind, forbereder lækker og nærende morgenmad og serverer den for brugerne af tilbuddet – gerne med god tid til en snak over en kop kaffe og en ostemad.

Frivillig læge

Mændenes Hjem driver også en frivillig lægetjeneste. Et hold af frivillige læger samarbejder med det faste personale om at behandle og begrænse somatiske skader og sygdomme af både akut og længerevarende karakter. De frivillige læger skal som minimum have Sundhedsstyrelsens B-autorisation. Alt arbejde er ulønnet.

Frivillig til Kontaktstedets brunch

Hver lørdag og søndag har Mændenes Hjems kantine lukket, og i stedet serverer de frivillige fra foreningen Fatimas Hånd lækker brunch for brugere og beboere. Kontakt Fatimas Hånd, hvis du vil være med til at lave mad i weekenderne.

Frivillig på Cafe Klare – om massør, yogalærer eller i madklub

Cafe Klare er der en madklub, hvor man laver mad med kvinderne og spiser sammen en gang om ugen. Madklubbens frivillige organiseres gennem organisationen WeShelter. På Cafe Klare er der også tilbud om yoga og massage til kvinderne. Er du massør eller yoga-lærer og kunne du tænke dig at arbejde frivilligt, skal du kontakte WeShelters frivilligeindsats.

Frivillig i Café Dugnad

Som frivillig i Café Dugnad vil du møde nogle af de mest udsatte mennesker i samfundet, hvor frivilligt arbejde ikke kun handler om ekstra engagerede hænder, men også om tilstedeværelse og mødet med andre mennesker i alle aldre og fra alle faggrupper i form af et fordomsfrit miljø.

Du får en grundig oplæring af medarbejderne, hvortil du får et indblik i det skadesreducerende arbejde, både fagligt og i praksis. Der vil være løbende kontakt og dialog med frivilligkoordinator. Der vil være frivilligmøder ca. 2 gange om året. Derudover inviteres du med til Dugnads og Mændenes Hjems sociale arrangementer, bl.a. den årlige sommerfest og Julefrokost.

Som frivillig i Dugnad er det en forudsætning, at du møder vores gæster på en ligeværdig og respektfuld måde og har en interesse for det arbejde, vi laver. Du skal kunne tage én vagt minimum hver 14. dag, minimum 4 timer pr. vagt.

Dine arbejdsopgaver består bl.a. i servering af mad og drikke, udlevering af injektions-og rygeudstyr, kontakt med gæsterne/relationsarbejde, skabe hygge i caféen, holde caféen ren og ryddelig. Du kan også være med til at igangsætte aktiviteter.

Du ansøger om at blive frivillig ved at skrive til dva@maendeneshjem.dk, hvor du kort fortæller hvem du er og hvorfor du gerne vil arbejde frivilligt i Dugnad. På baggrund af din henvendelse inviteres du til en frivilligsamtale, hvor du vil blive introduceret for vores arbejde og de fysiske rammer. Herefter aftales der en dag for en introvagt med de faste medarbejdere. Der vil blive udleveret en kontrakt, ambulanceplan og tavshedserklæring. som skal underskrives.

Go to Top