Frikortet
“Et arbejde via det sociale frikort giver noget at stå op til. Udover de ekstra penge bidrager det også til øget velvære og selvtillid.” ❤️
Projekt Frikortet vil gøre det lettere for socialt udsatte i København at få og anvende det sociale frikort. Det sociale frikort giver mennesker i udsatte positioner mulighed for at få en bedre trivsel, velvære, et bredere netværk, en større indtægt samt muligheden for at blive en del af et arbejdsfællesskab.
Vi hjælper mennesker i udsatte positioner med at få tildelt et socialt frikort og arbejder samtidig for at flere virksomheder, kommunale arbejdspladser og organisationer ansætter via frikortet. Projekt Frikortet er et partnerskab mellem Mændenes Hjem og Københavns Kommune.
Hvad er projekt Frikortet?
I projekt Frikortet har vi tre kerneindsatser:
Flere skal have et socialt frikort: Vi arbejder målrettet for, at alle der har ret til det sociale frikort, får muligheden for at få det. Vi tager ud på besøg og holder møder, oplæg og caféer med borgere og fagpersoner, som kan være interesseret i at vide mere om det sociale frikort og tage det i brug.
Flere skal i job på det sociale frikort: Vi samarbejder med offentlige, private og civile aktører for at sikre flere indsatser og jobåbninger med det sociale frikort.
Flere skal opnå mental trivsel: Vi etablerer arbejdsfællesskaber, skaber netværk og afholder sociale arrangementer for borgere på det sociale frikort for at styrke den mentale og sociale trivsel.
Vil du høre mere om det sociale frikort og projekt Frikortet, så kontakt os på:
Lærke Arvedsen
Mail: la@maendeneshjem.dk
Tlf.: +45 3193 0016
Siw Sylvester Kofoed
Mail: ssk@maendeneshjem.dk
Tlf.: +45 3193 0019
Kristoffer Toft
Mail: U44g@kk.dk
Tlf.: +45 2327 6867
Markus Eg
Mail: cm5v@kk.dk
Tlf.: +45 2344 1878
Find os på:
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/frikortet/
Facebook https://www.facebook.com/groups/1794273077735330/
For arbejdspladser og virksomheder
Har din arbejdsplads brug for at styrke sit CSR- og ESG-regnskab eller hjælp til forefaldende opgaver? Så kender vi flere socialt udsatte, der søger arbejde på det sociale frikort.
For mange mennesker i udsatte positioner kan et job på det sociale frikort bidrage til bedre trivsel. Og som arbejdsplads er der flere gode grunde til, at det kan være en fordel for jer.
- Fleksibilitet og opgaveløsning: Ansættelse gennem det sociale frikort giver jer mulighed for fleksibel og effektiv opgaveløsning bl.a. gennem kortvarige ansættelser ved spidsbelastningsperioder, dædækning af midlertidige behov eller faste ansættelser i det omfang I har behov for m.m.
- Økonomisk fordel: Det giver økonomisk gevinst, da frijobbere kan ansættes fleksibelt og kortvarigt. Ferie, pension og sygdom er dækket af basislønnen.
- Styrke ESG og CSR-profil: Ved at ansætte gennem det sociale frikort tager I et socialt ansvar og skaber skabe en mere mangfoldig arbejdsplads, og samtidig styrker jeres virksomheds ESG og CSR-profil.
Eksempler på opgaver og arbejde på det sociale frikort
Frijobbere har forskellige kompetencer, udgangspunkter og erfaringer, så det afhænger ofte af arbejdspladsen specifikke behov.
- Pakke- og lagerarbejde
- Administration
- Rengøring og oprydning
- Kontormedhjælper og organisering
- Kundeservice
- Kørsel
- Kantinearbejde
- Omsorg og pleje
- Undervisning og oplæg
- Flyttehjælp
- Pleje af udearealer
- Events
Hos projekt Frikortet tilbyder vi vejledning i administration, aflønning og matchning af kandidater til jeres arbejdsplads.
Kontakt os endelig, hvis I vil høre mere om at ansætte en frijobber eller kender nogen, der ønsker at søge det sociale frikort.
For kommunale medarbejdere
Skal din borger have det sociale frikort og hjælpes i gang?
Så følg denne tringuide:
- I samtale med din borger udfylder I ansøgningen til at få det sociale frikort. Den udfyldte ansøgning skal sendes til socialtfrikort@kk.dk.
- Svaret på ansøgningen vil blive sendt til borgerens E-Boks. Forvent op til 6 ugers behandlingstid.
- Når borgeren har fået sit frikort, kan du snakke med vedkommende om deres jobønsker, drømme og særlige behov. Her kan du anvende Frikortets spørgeguide. Skriv til os for at få den tilsendt.
- Din borger kan blive skrevet op Frikortets jobmatch-liste. Frikortet vil forsøge løbende at formidle jobmuligheder og lave jobmatch.
Til dig der har, eller ønsker at få, det sociale frikort
Bliv en del af arbejdsfællesskabet og få en fod ind på arbejdsmarkedet på dine egne præmisser.
Kunne du tænke dig at tjene 41.280 kr. skattefrit om året?
På det sociale frikort kan du arbejde, uden at blive trukket i andre ydelser. Med et arbejde på det sociale frikort, får du muligheden for at blive en del af nye arbejdsfællesskaber og på den måde få nye bekendtskaber.
Du kan få et socialt frikort, hvis du:
- Er socialt udsat
Du har en social problemstilling. Du behøver ikke modtage en ydelse efter serviceloven.
- Er langt fra arbejdsmarkedet
Du har hverken været under ordinær uddannelse eller haft en arbejdsindkomst på over 10.320 kr. inden for de seneste 12 måneder.
- Opfylder opholdskravet
Du har opholdt dig i riget i sammenlagt 9 år inden for de seneste 10 år.
Sådan kommer du i gang
- Du vil gerne have et socialt frikort
Du tænker, at du nok er i målgruppen for det sociale frikort, og du kunne godt tænke dig at arbejde en gang i mellem.
- Du søger om et frikort i kommunen, hvor du bor
Du kan få hjælp af Frikortet eller af din sagsbehandler til at ansøge om det sociale frikort. Når ansøgningen er udfyldt, indsendes den til socialtfrikort@kk.dk. Sagsbehandlingstiden er op til 6 uger. Hvis dit sociale frikort bliver godkendt, modtager du det i E-boks og får et personligt Frikort-ID-nummer.
- Du finder selv et job eller får hjælp til det
Du finder et sted at arbejde og aftaler med arbejdsgiveren, at du bruger det sociale frikort i forbindelse med ansættelsen. Du kan gå i gang med at arbejde, så snart du har fået dit frikort. Du er altid velkommen til selv at søge arbejde – du kan også bede din sagsbehandler om hjælp, eller kontakte os i Frikortet.
- Du arbejder og tjener penge
Du arbejder og får din løn udbetalt enten kontant eller til din konto. Lønnen er skattefri og bliver ikke modregnet i dine offentlige ydelser.
Vil du høre mere?
Vi står klar til at hjælpe dig med at søge det sociale frikort, finde et arbejde og hvad du ellers kunne have behov for. Find vores kontaktoplysninger øverst på siden.