Vil du hjælpe Mændenes Hjem med at udvikle kvaliteten af det socialfaglige arbejde og udvide kompetencer hos vores dygtige medarbejdere? Har du dyb indsigt i den lovgivning og de krav, som vores arbejde hviler på?  

En generøs fondsdonation har givet os en unik mulighed for at udvikle og implementere et fagligt metodeløft og en udvikling af vores organisation. Det fagligt løft, skal i første omgang give tilbuddene i den kendte bygning på Lille Istedgade nye, fælles grundlag for at yde en mere konsistent og systematisk indsats over for borgeren.

Vi ønsker at sikre en fælles faglig forståelsesramme, og at vores beboere modtager en tydelig og formålsdefineret metodisk tilgang. Efter endt forløb, arbejder medarbejderne ud fra samme fælles forståelse og metode, hvilket sikrer beboerne en ensartet, målrettet og effektiv hjælp og sagsbehandling. Du kommer til at levere på succesraten af bæredygtige brobygninger videre i hjælpesystemet, på medarbejdernes oplevelse af handlekompetence og klarhed i opgaverne samt på den enkelte beboers livskvalitet og trivsel. Du skal samtidig understøtte vores arbejde med at udvikle og udvide organisationens tilbud til de mest udsatte borgere.  

Om Mændenes Hjem 

Mændenes Hjem tilbyder flere forskellige former for bolig og overnatning. Alt fra en seng for natten til en mere længerevarende bolig. Mændenes Hjem i Lille Istedgade består af flere afdelinger og tilbud – herunder SEL §104, §107, §108, §110 og en sundhedsklinik. Her skal vi i gang med en projektindsats, der skal stille skarpt på og udvikle vores metoder og faglige interaktion med beboerne. Til det, har vi brug for en dygtig social faglig koordinator, som kan blive en aktiv del af denne indsats, og være med til at planlægge og drive interventionen. Som koordinator i vores afdelinger i Lille Istedgade vil du arbejde tæt sammen med Områdelederen i Lille Istedgade og Udviklingslederen på Mændenes Hjem samt relevante kollegaer. 

Beboerne og brugerne på Mændenes Hjem har livserfaringer, som er helt særlige, og som har betydning for deres prioriteringer og valg i hverdagen. Disse erfaringer stammer fra et liv med afhængighed, hjemløshed, psykisk og fysisk sygdom og mange andre svære livsvilkår. Disse livserfaringer er i høj grad med til at skabe varme relationer, et særligt sammenhold samt stor fleksibilitet og diversitet i dagligdagens gang. 

Om målgruppen  

Beboerne indskrives ofte direkte fra gaden, og opgaverne er i høj grad stabilisering, udredning og brobygning, så borgeren i første omgang kan blive sat i kontakt med det offentlige hjælpesystem, som de ofte er gledet ud af. Opstarte kontanthjælp, misbrugsbehandling og stabiliserende tiltag, som ofte er blandt de første opgaver.  

Der er omkring 70-100 beboere gennem herberget på et år. Nogle udskriver sig selv efter få dage eller bliver udskrevet, fordi de ikke dukker op og bruger deres værelse. Andre beboere bor på herberget i op til flere år til der er fundet en egnet ny boligløsning til dem.   

I Boenheden (SEL § 107) og Bofællesskabet (SEL § 108) er der flere beboere, som har brug for mere støtte i dagligdagen og ikke umiddelbart er klar til egen bolig. I Bofællesskabet er målgruppen dobbeltdiagnosticerede mænd og kvinder, som lider af forskellige psykiatriske lidelser og er stærkt rusmiddelafhængige. 

Opgaven 

Mændenes Hjem ønsker at skabe endnu bedre forudsætninger for, at vores beboere og brugere får mulighed for at arbejde med egne livserfaringer med henblik på at styrke det enkelte menneskes muligheder for at leve et værdigt liv. 

Beboernes fortællinger rummer væsentlig information i arbejdet med at styrke personalets faglige tilgang. Derfor er det vigtigt, at du af natur er opsøgende og handlingsorienteret i forhold til at inkludere beboerne og brugerne i løsninger og metode. Hos os bliver både din faglighed og din personlighed og menneskelige tilgang sat på spil. 

Som socialfaglig koordinator skal du understøtte medarbejderne fagligt i et komplekst felt af livserfaringer, fagligheder, værdier og politiske beslutninger.   

Du får til opgave i første omgang at kortlægge og formalisere uformelle metoder og viden igennem observation og tilstedeværelse i huset i det daglige arbejde. 

Derefter skal du tydeliggøre, konceptualisere og formalisere den store mængde af uformel viden og praksis, som er på Mændenes Hjem, Lille Istedgade i dag, så den allerede eksisterende metode bliver tydelig, italesat, systematiseret og implementeret som fælles viden.  

Din opgave vil ligeledes være at udarbejde instrukser og standarder, arbejdsgange og manualer for de forskellige afdelinger, således dette understøtter hverdagen og en systematisk tilgang til arbejdet omkring den enkelte beboer. Manualerne skal tage udgangspunkt i de snitflader der er mellem systemer (myndighed og udfører), paragraffer samt metodiske tilgange og vores værdier. 

Som socialfaglige koordinator har du desuden til opgave at koordinere den pædagogiske, socialfaglige og sundhedsfaglige indsats samt sikre at alle juridiske krav er overholdt i de enkelte sager og den almene praksis. Desuden har koordinatoren det overordnede ansvar for at understøtte og bidrage til en kontinuerlig udvikling af den faglige kvalitet med udgangspunkt i kerneopgaven.   

Som koordinator varetager du den daglige sparring med medarbejdere, som indebærer en gennemgang af beboere, som den enkelte medarbejder varetager kontaktpersons opgaver for. Det er således også koordinatorens mulighed for at få øje for udfordringer og problemstillinger. 

For at sikre, et konsekvent løft af det faglige niveau i alle vagtlag, er der behov for fleksibilitet i arbejdstiderne. Der vil være behov for at møde før, blive senere osv., såfremt normtid og hviletid overholdes.

Du skal samtidig bistå udvikling og udvidelse af organisationens tilbud til de mest udsatte, herunder være med til at sætte retning for næste skridt mod et endnu bredere udbud af ydelser til dem, der har mindst. 

Vi forventer af dig, at: 

  • Du har en god forståelse for at være en del af en politisk styret organisation, hvor der skal prioriteres indenfor rammen, og hvor lovgivning, de sociale indsatser og økonomi går hånd i hånd. Vi lægger derfor vægt på, at du kan formulere dig klart og er god til at planlægge og gennemføre forandringer med åbenhed, inddragelse og gennemsigtighed.  
  • Du har solid erfaring på socialområdet og en relevant socialfaglig uddannelsesbaggrund. Det er en fordel, hvis du har erfaring med myndighedsarbejdet og de forskellige sagsbehandlingsskridt (udredning, visitering, handleplaner, borgerbeskrivelser, opfølgning) 
  • Du har et solidt kendskab til lovgivningen på området.  
  • Du har et skarpt blik for koordinering, og du har lyst til at være med til at udvikle vores personlige og faglige kompetencer. Du er både en holdspiller og løsningsorienteret, og du kan samarbejde med åbenhed og gennemsigtighed. Du er desuden god til at holde overblik og arbejder struktureret. 
  • Du har en relevant socialfaglig uddannelse som fx socialrådgiver eller pædagog. 
  • Du har erfaring med kollegial faglig sparring og har en anerkendende tilgang i dit møde og kommunikation med kolleger, samarbejdspartnere og borgere. 
  • Du kan håndtere komplicerede socialfaglige problemstillinger med udgangspunkt i Mændenes Hjems værdier og visioner. 
  • Du er god til at strukturere dit arbejde, overholde tidsfrister samt arbejde selvstændigt og ansvarsbevidst med de foreliggende opgaver. 
  • Du trives med at det nogle gange kan gå stærkt samt med periodevist at arbejde under tidspres. 
  • Du sikrer en høj faglig kvalitet og den skriftlige dokumentation. 
  • Du er med til sikre den faglige udvikling på Mændenes Hjem, hvor du omsætter teoretisk og  metodisk viden til praksis. 

Det praktiske: 

  • Ansøgere med socialfaglig og pædagogisk uddannelse vil blive prioriteret. 
  • Stillingen er på 37 timer og tidsbegrænset til ét år – med evt. mulighed for forlængelse.  
  • Du kommer til at referere til områdeleder for Lille Istedgade, Mændenes Hjem 
  • Tiltrædelse den 1. juli 2024 eller snarest derefter. 
  • Ansøgningsfristen er fredag den 10. maj 2024 og 1. samtale vil blive afholdt onsdag den 15. maj eller fredag den 17. maj 2024. 2. samtale vil blive afholdt fredag den 24. maj 2024.
    I forbindelse med 2. samtale vil du blive bedt om at løse en skriftlig opgave. 
  • Yderligere spørgsmål om stillingen kan rettes til områdeleder Patrycja Wyszomirska på pawy@maendeneshjem.dk. 
  • Ansøgningen skal sendes til mail: ansoegning@maendeneshjem.dk med markering ”Socialfaglig koordinator”. 
  • Vi aflønner efter gældende overenskomst.