Så er Mændenes Hjem så godt som pakket ned. Der er flyttekasser overalt, og mærkater på de få tilbageværende møbler.
Nu flytter vi!
Den 24. januar er udflytningen færdig, og boafdelingen er flyttet til Solterrasserne.
Mændenes Hjem skal totalrenoveres og udvides – med gavmild støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Augustinus Fonden.
Imens vi bygger om, skal nogle tilbud flyttes til H17, hvor vi i forvejen driver stofindtagelsessrum, mens Boafdelingen flytter til Valby. Her har Københavns Kommune stillet Solterrasserne til rådighed for os i ombygningsperioden – et nedlagt plejehjem med rummelige værelser.

I boafdelingen bor 48 mænd og kvinder, der lever udsatte liv med forskellige former for sociale og sundhedsmæssige udfordringer. Nogle bor der kun et par måneder, mens andre bor permanent på Mændenes Hjem. Flere har allerede været på tur med personalet for at se faciliteterne, og er imponerede over de fine, rummelige værelser og de grønne omgivelser. De glæder sig utrolig meget! Særligt til at få eget toilet og bad og til at komme væk fra det hektiske miljø på Istedgade. Der flytter selvfølgelig også en del personale med. Både pædagogisk og sundhedsfagligt personale døgnet rundt, praktiske medarbejdere, køkkenmedarbejdere, administration mm.Det er vigtigt at sige, at det selvfølgelig ikke er hele den aktive stofscene, der rykker til Valby, men kun vores botilbud. Der kommer dagligt mange hundrede mennesker til den åbne stofscene på Vestebro. De kommer langvejs fra for at købe, sælge og indtage stoffer. Fænomenet med et stofmiljø omkring hovedbanegården i Hovedstaden kendes fra næsten alle europæiske lande, og stofscenen har været her siden 60’erne. Stofmiljøet vil blive på Vesterbro, og de fleste af vores aktiviteter vil blive på Vesterbro, idet størstedelen af målgruppen stadig vil være her. Det gælder vores to stofindtagelsesrum H17 og Skyen, Sundhedsrum, Cafe Dugnad, tøjudlevering, natcafeen for kvinder Cafe Klare samt diverse opsøgende indsatser, som alle stadig vil være på forskellige adresser på Vesterbro.

I Valby ansætter vi en social vicevært, som skal bevæge sig opsøgende rundt i nærmiljøet i Valby og have daglig kontakt med naboer og erhvervsdrivende i området. Den sociale vicevært arbejdede tidligere for Solterrasserne, så han kender nærmiljøet og bygningen. Han får en praktisk funktion med at holde området rent og pænt, og også en social funktion med gennem dialog at sikre trivsel og tryghed for alle, og at eventuelle problemer hurtigt kan løses.

 

Mændenes Hjem – Solterrasserne Valby